Mik azok az illóolajok?

Mik azok az illóolajok?

Az illóolajok növényekből kivont aromás vegyületek. Általában desztillációs eljárással vagy sajtolással állítják elő őket. Az illóolajok tartalmazzák a növény életerejét. Minden olajnak megvan a maga egyedi aromája, saját életereje, ezért megvan a maga alkalmazása is. Mivel az illóolajok erősen koncentráltak, nagyon erős hatást gyakorolnak a szervezetre, mind fizikailag, mind szellemileg. A terapeuták professzionálisan is használják aromaterápia formájában. Az illóolajok pozitív hatással lehetnek az emberi szervezetre. Az illékony, aromás molekulák szerkezete lehetővé teszi, hogy az olajok gyorsan behatoljanak a sejtmembránokba, átjussanak a véren és a szöveteken, és javítsák a sejtfunkciókat.

Az illóolajok árában nagy különbségek vannak. Ez azzal függ össze, hogy kevés vagy sok növényre vagy virágra van szükség néhány milliliter olaj előállításához. Tudtad, hogy például egy liter citromolaj előállításához 1500-3000 citromra van szükség? Olcsó olaj például a narancsolaj, mert a narancs héja a gyümölcsléipar hulladékterméke. Drága olaj például a rózsaolaj, mert egy kis illóolaj előállításához hatalmas mennyiségű rózsa kell.

Mi a különbség a többi olajhoz képest?

Az illóolajok más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a növényi olajok. A növényi olajokat, például a mandulaolajat, az olívaolajat vagy a kókuszolajat a növény zsíros részéből nyerik, például a diófélékből és magvakból. Bár az illóolajokat „olajnak” nevezik, nem tartalmaznak zsírt. Az illóolajok a növény különböző részein találhatók: levelek, virágok, virágok, gyümölcsök, magvak, gallyak, kéreg, fa, gyökerek, gyógynövények, héjak, szárított virágbimbók, tűk, bogyók, hüvelyek, kéreg és gyanták.

Hogyan használhatod az illóolajokat?

Az illóolajok többféleképpen használhatók: aromás, helyi és belsőleg.

Párologtatva

Az illatanyag hatással van testünkre és érzelmeinkre. Serkenti a hormonokat és befolyásolja az anyagcserét. Egyes illóolajok a levegőbe diffundálva nagyon stimulálóak, míg mások kiegyensúlyoznak és megnyugtatnak. Az illóolajok aromás (diffúzoron keresztül történő) diffundálásának érzelmi előnyei mellett megtisztítják a levegőt a nem kívánt szagoktól és baktériumoktól.

A diffúzor a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az illóolajok használatának. Sokféle diffúzor létezik, és nagyon fontos a megfelelő diffúzor vásárlása. A választott diffúzor típusa attól függ, hogy milyen célra kívánod használni. Ha a diffúzort terápiás hatás létrehozására is szeretnéd használni, fontos megértened, hogy az illóolaj puszta megszaglása nem egyenlő azzal, hogy gyógyító hatású lehet. A Young Living alacsony hőmérsékletű diffúzora kiváló minőségű, és biztosítja, hogy az illóolaj kémiai szerkezete ne sérüljön meg. Ez lehetővé teszi, hogy az olaj eljusson az agyba, ahol a limbikus rendszerbe kerül. Az érzelmeket és a jóléti érzéseket kezelő terület.

Ez egészen más, mint az olajégető használata a kellemes illatért. Ez annál sokkal több. Párologtatott olajok túlhevülnek és elveszítik terápiás hatásukat.A Young Living diffúzor ultrahangos rezgések révén hideg vízgőzt hoz létre, amely megőrzi az olajok terápiás hatását. A Young Living diffúzorok orvosi műanyagból készülnek (pp5). Ez nagyon fontos, mert az erősen koncentrált olajok feloldhatják a rossz minőségű műanyagokat, így belélegezheted a felszabaduló káros anyagokat. A Young Living diffúzorok biztosítják az illóolajok optimális porlasztását a kellemes illat és a jó terápiás hatás érdekében.

A bőrön keresztül

Az illóolajok az aromás felhasználáson kívül a bőrre is felvihetők a test és lelek támogatására egyaránt. Egyes olajokat közvetlenül a bőrre is kenhetjük, de mivel ez nem mindegyikre igaz így a legbiztonságosabb mindig növényi olajjal hígítani. A hígítás nem jelenti a hatás csökkenését. Valójában a hígítással az illóolaj jobban felszívódik a bőrben, és megvédi a bőrt az irritációtól.

A legegyszerűbb módszer az illóolaj és a növényi olaj összekeverése egy hengerben, roll üvegbe. Ezután görgesd végig azon a helyen, ahol probléma van vagy a megfelelő VitaFlex pontra a lábad alatt esetleg a csakrákon.

Az illóolajokat masszázsokhoz és fürdőkhöz is használhatjuk. Fürdő esetében az illóolajokat vagy tejszínben vagy Epson sóban elkeverük és utána tesszük a fürdővízhez.

Belsőlegesen

A Young Living olyan olajokkal rendelkezik, amelyek lenyelésre alkalmasak. Jelenleg a Young Living termékek Európában a kozmetikai törvény hatálya alá tartoznak, ami azt jelenti, hogy ne szedd őket. Számos illóolaj fogyasztása engedélyezett az Egyesült Államokban, de a Young Living kiadott egy speciális PLUS sorozatot Európa számára, amely az étrend-kiegészítők alá tartozik. Ez a PLUS vonal pontosan ugyanazt az olajat tartalmazza, mint a normál zsinór, de jogilag engedélyezett a lenyelés. A PLUS olajokat vízben, élelmiszerben vagy átlátszó növényi kapszulában használjuk. 

„A hulladékhármas erősen ajánlott. Keverje össze a borsmentát, a grapefruitot és a citromot vízben. Észre fogja venni, hogy kevesebb az étvágya, és kevesebb rágcsálnivalóra van szüksége. Szabadulj meg a felesleges kilóktól!”