Gyerekek és illóolajok

Gyakori kérdés az anyukák körében, használhatok illóolajokat a gyerekeimnek is?

A válaszom egyértelműen, IGEN! Az olajok jó támogatást nyújtanak a gyerekeknek mind fizikai, mind mentális szinten: önbizalom, ingerek, éjszakai alvás, összpontosítás, emésztés, koncentráció, pozitív gondolatok, szorongás és tisztánlátás.

Szinte minden illóolaj biztonságosan használható gyermekeknél a Prémium kezdőkészletből is. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, az az olajok hígítása, így valamivel több hordozóolajat használunk, mint egy felnőttnél. Ezt az alábbi hígítási táblázat mutatja.

Terhesség

Általában a legtöbb olajat használhatjuk a terhesség alatt. Valójában vannak olyan olajok, amelyek támogatják a terhesség alatt. Szeretnéd tudni, hogy mik ezek? A Essentials Academy közösségen belül van egy speciális ebook-unk, amelyben mindent megosztunk a terhes nők és a legkisebb gyermekek számára.

Fontos tudni, hogy van egy pár illóolajolaj, amivel óvatosan kell bánni, és nem szabad túl sokat használni vagy egyáltalán nem szabad használni. Ezek a Clary Sage, az Idaho Tansy, a Juniper, az édeskömény, a Wintergreen és az Hyssop. Állítólag a borsmenta megfordítja a babát, így hacsak nem akarod, ez az olaj nem ajánlott a harmadik trimeszterben használni.

Babák

Nagyon fontos, hogy finoman ismertesd meg babádat az illóolajokkal. Ezt könnyedén megteheted lágy illóolajokkal, mint például a levendulával. Ezt az olajat jól hígítsd fel hordozóolajjal, majd finoman masszírozd be a baba talpát. Ha párologtatni szeretnéd akkor lassan építsd fel.

A Young Livingnek van egy extra babacsaládja is: a Seedlings kollekció. Ezek a termékek tiszták, természetesek és nem tartalmaznak káros anyagokat. A babatörlőtől a samponig minden megtalálható.

Kisgyermekek


A Young Living kiadta a Little Oilers készletet 2 éves és idősebb gyermekek számára. Ez egy kezdőkészlet, amely a KidScents termékcsalád 5 illóolaj keverékéből és a Feather the Owl diffúzorból áll. A KidScents olajokat speciálisan fejlesztették ki, és úgy alakították ki, hogy a bőrre felhordva is és diffúzorba is tudd használni. Ha a gyermeked 2 évesnél fiatalabb? Ezeket az olajokat a bőrön is használhatod, a korábban említett hígítási táblázat szerint.

Olvass itt bővebben a gyerek illóolajok készletről!

Gyerekek és alvás

Az aromaterápiának is nevezett illóolajok pozitív hatással lehetnek a gyermekek alvására. Segíthet például a gyerekek gyorsabb elalvásában, támogatást nyújthat a nehezen átaludt, illetve a rémálmok miatt éjszaka rendszeresen felébredő gyerekeknek. Az alvási nehézség okától függően közösen megvizsgáljuk, hogy mely olajok lennének a legalkalmasabbak. Ezeket az olajokat egy bizonyos ideig fogjuk használni alvás előtt és alatt.

Ha szeretnéd elősegíteni gyermeked jobb alvását, azt tanácsolom, hogy gyermeked lefekvése előtt tizenöt perccel kapcsold be a diffúzort. Ez lehetővé teszi az illatmolekulák terjedését a szobájában. Amint lefekteted gyermekedet, ezeket az illatmolekulákat azonnal a szagláson keresztül az agy fognak jutni.

Speciális csomagokat állítottam össze, hogy elősegítsek Neked és gyermekednek egyaránt.  Minden készlettel információt kapsz például a cseppek mennyiségéről, az összetételről, a hígítási táblázatról, a diffúzor tisztításáról stb. Ezeket hamarosan megtalálhatod webshopomban. 

Levegő minősége

Az ősz közeledtével hamarosan újra bekapcsoljuk a fűtést, ami előidézi a száraz levegőt a házban. Száraz levegő belélegzése esetén a tüdő kevesebb oxigént szív fel. A víz gyorsan elpárolog a száraz levegőn, így a torokban és a tüdőben is, ami a torok kiszáradását okozza. Ez olyan panaszokhoz vezethet, mint a száraz köhögés és a torok irritációja. Ezért abszolút hozzáadott érték, ha van párásító az otthonunkban, különösen a gyerekek hálószobájában.

Megfázás

Megfázáskor különösen nagy segítség lehet a gyermekeink közelében az illóolajok párologtatása, mint az  Eucalyptus Radiata, Refresh vagy Lemon Myrtle illóolajat, így gyermekünk légutai tiszták maradnak, és újra könnyebb lesz a légzés. Ezenkívül továbbra is használhatjuk a tömjént (Frankincense) a többi illóolajjal együtt, ha gyermekünknek sok problémája van a letapadt nyálka miatt.

Ellenállás – immunrendszer

Az ellenállás fokozása érdekében a téli szezonban ajánlott a Thieves és Lemon párologtatása vagy bőrön való alkalmazása megelőző jelleggel. Ezek az olajok tisztító hatásúak, így hozzájárulnak a jó immunrendszerhez működéséhez.

Kérdésed van még az illóolajok használatával kapcsolatban, küldj bátran emailt az info@juditessentials.hu email címre.