Gyerekek és illóolajok

Picture of Dr. Losonczyné Dr. Bagaméry Judit

Dr. Losonczyné Dr. Bagaméry Judit

Gyerekek és illóolajok

Gyakori kérdés az anyukák körében, használhatok illóolajokat a gyerekeimnek is?

A válaszom egyértelműen, IGEN!

Az olajok jó támogatást nyújtanak a gyerekeknek mind fizikai, mind mentális szinten: önbizalom, ingerek, éjszakai alvás, összpontosítás, emésztés, koncentráció, pozitív gondolatok, szorongás és tisztánlátás.

Szinte minden illóolaj biztonságosan használható gyermekeknél a Prémium kezdőkészletből is. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, az az olajok hígítása, így valamivel több hordozóolajat használunk, mint egy felnőttnél. Ezt az alábbi hígítási táblázat mutatja.

Illóolajok hígítása

Terhesség

Általában a legtöbb olajat használhatjuk a terhesség alatt. Valójában vannak olyan olajok, amelyek támogatják a terhesség alatt. Szeretnéd tudni, hogy mik ezek? A Essentials Academy közösségen belül van egy speciális ebook-unk, amelyben mindent megosztunk a terhes nők és a legkisebb gyermekek számára.

Fontos tudni, hogy van egy pár illóolajolaj, amivel óvatosan kell bánni, és nem szabad túl sokat használni vagy egyáltalán nem szabad használni. Ezek a Clary Sage, az Idaho Tansy, a Juniper, az édeskömény, a Wintergreen és az Hyssop. Állítólag a borsmenta megfordítja a babát, így hacsak nem akarod, ez az olaj nem ajánlott a harmadik trimeszterben használni.

Babák és illóolajok

Babák

Nagyon fontos, hogy finoman ismertesd meg babádat az illóolajokkal. Ezt könnyedén megteheted lágy illóolajokkal, mint például a levendulával. Ezt az olajat jól hígítsd fel hordozóolajjal, majd finoman masszírozd be a baba talpát. Ha párologtatni szeretnéd akkor lassan építsd fel.

A Young Livingnek van egy extra babacsaládja is: a Seedlings kollekció. Ezek a termékek tiszták, természetesek és nem tartalmaznak káros anyagokat. A babatörlőtől a samponig minden megtalálható.

Kisgyermekek

A Young Living kiadta a Little Oilers készletet 2 éves és idősebb gyermekek számára. Ez egy kezdőkészlet, amely a KidScents termékcsalád 5 illóolaj keverékéből és a Feather the Owl diffúzorból áll. A KidScents olajokat speciálisan fejlesztették ki, és úgy alakították ki, hogy a bőrre felhordva is és diffúzorba is tudd használni. Ha a gyermeked 2 évesnél fiatalabb? Ezeket az olajokat a bőrön is használhatod, a korábban említett hígítási táblázat szerint.

Olvass itt bővebben a gyerek illóolajok készletről!

Kisgyermekek és illóolajok

Gyerekek és alvás

Az aromaterápiának is nevezett illóolajok pozitív hatással lehetnek a gyermekek alvására. Segíthet például a gyerekek gyorsabb elalvásában, támogatást nyújthat a nehezen átaludt, illetve a rémálmok miatt éjszaka rendszeresen felébredő gyerekeknek. Az alvási nehézség okától függően közösen megvizsgáljuk, hogy mely olajok lennének a legalkalmasabbak. Ezeket az olajokat egy bizonyos ideig fogjuk használni alvás előtt és alatt.

Ha szeretnéd elősegíteni gyermeked jobb alvását, azt tanácsolom, hogy gyermeked lefekvése előtt tizenöt perccel kapcsold be a diffúzort. Ez lehetővé teszi az illatmolekulák terjedését a szobájában. Amint lefekteted gyermekedet, ezeket az illatmolekulákat azonnal a szagláson keresztül az agy fognak jutni.

Speciális csomagokat állítottam össze, hogy elősegítsek Neked és gyermekednek egyaránt. Minden készlettel információt kapsz például a cseppek mennyiségéről, az összetételről, a hígítási táblázatról, a diffúzor tisztításáról stb. Ezeket hamarosan megtalálhatod webshopomban.

Levegő minősége

Az ősz közeledtével hamarosan újra bekapcsoljuk a fűtést, ami előidézi a száraz levegőt a házban. Száraz levegő belélegzése esetén a tüdő kevesebb oxigént szív fel. A víz gyorsan elpárolog a száraz levegőn, így a torokban és a tüdőben is, ami a torok kiszáradását okozza. Ez olyan panaszokhoz vezethet, mint a száraz köhögés és a torok irritációja. Ezért abszolút hozzáadott érték, ha van párásító az otthonunkban, különösen a gyerekek hálószobájában.

Megfázás

Megfázáskor különösen nagy segítség lehet a gyermekeink közelében az illóolajok párologtatása, mint az Eucalyptus Radiata, Refresh vagy Lemon Myrtle illóolajat, így gyermekünk légutai tiszták maradnak, és újra könnyebb lesz a légzés. Ezenkívül továbbra is használhatjuk a tömjént (Frankincense) a többi illóolajjal együtt, ha gyermekünknek sok problémája van a letapadt nyálka miatt.

Ellenállás – immunrendszer

Az ellenállás fokozása érdekében a téli szezonban ajánlott a Thieves és Lemon párologtatása vagy bőrön való alkalmazása megelőző jelleggel. Ezek az olajok tisztító hatásúak, így hozzájárulnak a jó immunrendszerhez működéséhez.

Ha kérdésed van még az illóolajok használatával kapcsolatban keress bizalommal.

Hasonló cikkek

Illóolajos tippek stressz enyhítésre

Illóolajos tippek stressz enyhítésre

A szaglás a leginkább kihasználatlan érzékszervünk, amely még mindig az egyik legerősebb és a legősibb érzékünk. Megakadályozza, hogy megigyuk a savanyú tejet, 30 mérfölddel távolabbi tüzet is képes észlelni. Míg más emlősöknek, például kutyáknak és macskáknak sokkal élesebb szaglásuk van,

Tovább olvasom »
Asztma és aromaterápia

Asztma és aromaterápia

Szerettél volna valaha „természetesebb megközelítést” gyermeked vagy saját magad számára az asztmád enyhítésében? Gondoltál már arra, hogy esetleg illóolajokat használj? Akkor most rántsuk le a leplet, és nézzük meg igen részletesen együtt, hogy mit szabad és mit nem szabad tenned!

Tovább olvasom »